Prekážky zavádzania systémov environmentálneho manažérstva do malých a stredných podnikov a možnosti ich prekonávania - Kollár, Vojtech
Štruktúra typov podnikov podľa počtu zamestnancov. Malé a stredné podniky a životné prostredie. Systém environmentálneho manažérstva (EMS). Menej formálne EMS. Eco-lighthouse - Nórsko. Eco-mapping - Belgicko. M A F - Švédsko. Projekt NUTEK. Eco-camping - Nemecko. Ekoprofit - Rakúsko. Inovácia vzdelávania pracovníkov MaSP v oblasti životného prostredia. Význam zavádzania EMS do malých a stredných podnikov.