[Peniaze a monetárne teórie] - Farkašovská, Mária
Recenzia na publikáciu Gonda, V.: Peniaze a monetárne teórie. Autor sústreďuje svoju pozornosť na porovnanie dvoch najvýznamnejších peňažných teórií súčasnosti - teoretických koncepcií J.M. Keynesa a M. Friedmana. Vychádza z poznania, že i keď uvedené prúdy ekonomického myslenia sa líšia, zhodujú sa v tom, že monetárne autority majú rozhodujúci vplyv na chovanie v jednotlivých ekonomík. Kniha je koncipovaná predovšetkým ako vysokoškolská učebnica.