Úloha daní a iných príjmov samospráv v procese financovania miestnej samosprávy - Schultzová, Anna
Účasť miestnej samosprávy na stabilizácii verejného sektora a prerozdeľovaní zdrojov financovania investičných a bežných výdavkov samosprávy. V súvislosti s vynakladaním objemu daňových príjmov miestnej samosprávy je dôležité posúdiť, do akej miery môže, resp. by mala samospráva zasahovať do sadzieb daní, ktoré tvoria významnú časť jej príjmovej časti rozpočtu.