Starosti bohatých - Baláž, Vladimír
Od roku 1918 uverejňuje zoznam najbohatších ľudí sveta časopis Forbes. Bohatých je stále viac. S rastom bohatstva klientov rastie aj objem majetku privátnych bankárov. Privátni bankári sa o svoju budúcnosť nemusia báť. Očakávaný rast príjmov v privátnom bankovníctve. Aj do tejto oblasti siaha tvrdá ruka regulátora - od roku 2007 by mala platiť nová direktíva EÚ o finančných trhoch a finančných nástrojoch. Medzinárodný index privátneho bankovníctva