Postavení Sýrie na Blízkém východě a její politika vůči Libanonu - Šabacká, Yvona
Sýria a jej panarabské a expanzionistické tendencie. Sýrska podpora palestínskeho hnutia. Sýrsko-izraelský spor o Golanské výšiny. Sýria a jej vzťah k okolitým štátom. Atentát na libanonského premiéra a odsun sýrskych vojsk z Libanonu. Sýria - destabilizujúci štát na Blízkom východe.