Česká zahraniční politika 1993-2005 - Handl, Vladimír
Česká zahraničná politika v 90. rokoch a zaistenie zodpovedajúceho miesta v medzinárodných vzťahoch po skončení studenej vojny. Úspechy českej politiky. Členstvo v medzinárodných inštitúciách a spolupráca na regionálnej, európskej aj globálnej úrovni. Česko - poskytovateľ rozvojovej a humanitárnej pomoci. Dodržiavanie ľudských práv vo svete. Neujasnené priority českej zahraničnej politiky. Všeobecné problémy koordinácie. Pokračovanie v budúcom čísle.