Internationalization process and changes in Slovak milk industry - Ubrežiová, Iveta
Rozvoj mliekarenstva na Slovensku v posledných rokoch - zlepšila sa kvalita mlieka a mliečnych výrobkov, technické vybavenie je na úrovni vyspelých krajín, ako aj efektívnosť práce. Vstup zahraničného kapitálu do slovenských mliekarenských podnikov, najväčší zahraniční investori. Rast, fúzie, akvizície a strategické aliancie sú pre väčšinu mliekarenských spoločností v celosvetovom meradle nevyhnutnosťou.