Zločinnosť nadobúda nové podoby s rozvojom ekonomiky spravidla rastie i majetková a ekonomická kriminalita - Lamošová, Zuzana
Trendy vývoja kriminality vo svete a zhodnotenie situácie na Slovensku. Trendy v kriminalite. Ekonomické ukazovatele. Kriminalita a reformy. Zhoršujúca sa sociálna situácia na Slovensku. Vzťah k prebiehajúcim reformám.