Riziko nehrozí, skôr nekvalita - Brezovský, Jozef
Na Slovensku sa uplatňujú mechanizmy, ktoré zabraňujú, aby sa do regálov dostali zdravotne závadné potraviny. Takým je aj tzv. rýchly výstražný systém, ktorý funguje v rámci EÚ. Slovensko sa na tomto systéme aktívne podieľa. Horšie je to s kvalitou potravín. Väčšinu spotrebiteľov zatiaľ nezaujíma zloženie výrobkov. Rozhodujúca je zatiaľ cena výrobku. Najčastejšie nedostatky v maloobchode na Slovensku.