Management by objectives - spôsob ako dosiahnuť výsledok - Líška, Tomáš
Prístup riadenia podľa cieľov (MBO - management by objectives) a jeho aplikácia v organizáciách. Možné prínosy konkrétnej aplikácie prístupu. Jadro MBO: štvorkrokový cyklus kombinujúci plánovanie a kontrolu: 1. Participatívne stanovenie cieľov, 2. Vypracovanie akčných plánov, 3. Periodické monitorovanie, 4. Hodnotenie výkonnosti. Riziká zneužitia riadenie podľa cieľov.