Zamestnanie je prvoradou hodnotou
Trh práce dáva zelenú predovšetkým absolventom s vysokoškolským vzdelaním. Politika mládeže, hierarchia hodnôt života mladých ľudí. Skúsenosti menia poradie hodnôt. Dominujú vzdelanie a odbornosť. Požiadavky trhu práce. Vzdelaní majú prednosť.