Mezinárodní bezpečnost na počátku 21. století - Eichler, Jan
Hodnotenie a charakteristika bezpečnostných hrozieb. Charakter vojen v súčasnom svete. Asymetrické vojny a ich vplyv na vojenstvo. Vojenstvo najvyspelejších štátov sveta. Využívanie vedecko-technických poznatkov vo vojenstve. Charakter bezpečnosti na začiatku 21. storočia a jej odraz v oblasti bezpečnostných štúdií. Vyváženosť medzi negatívnym a pozitívnym vymedzením bezpečnosti.