Sociálne aspekty trvalo udržateľného rozvoja v kontexte politík Európskych spoločenstiev - Sedlačko, Michal
Vývoj pojmu trvalej udržateľnosti a vymedzenie sociálnej dimenzie trvalo udržateľného rozvoja. Základné a nevyhnutné požiadavky pre dosiahnutie trvalej udržateľnosti. Analýza súvislostí medzi pojmami sociálny rozvoj, spoločenské blaho a sociálny kapitál. Prvky nedostatočného sociálneho rozvoja (chudoba, sociálna exklúzia). Sociálny rozmer trvalo udržateľného rozvoja v politikách Európskych spoločenstiev.