Aktuálne problémy v našom arabskom svete - Bassam al tazza
Sociálno-ekonomická charakteristika arabskej spoločnosti. Hlavné problémy arabského sveta - nezamestnanosť, zadlženosť, sociálne problémy (diskriminácia žien, negramotnosť), zaostávanie vedeckej produkcie a využívania internetu, emigrácia vysokokvalifikovaných pracovných síl. Príčiny a bariéry rozvoja regiónov. .