Vplyv menovej integrácie na ekonomický cyklus - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Zavádzanie spoločnej meny vedie k približovaniu sa ekonomík členských krajín. Priblíženie dvoch hypotéz - hypotézy endogenity a hypotézy špecializácie, súvisiacich s problematikou vplyvu menovej integrácie na ekonomický cyklus. Korelácia hospodárskych cyklov by sa mala v budúcnosti zvyšovať. Kandidátske krajiny by mali počkať s prijatím eura, kým dôjde k vyššej korelácii hospodárskych cyklov a náklady na vstup do EMÚ budú nižšie.