G8 a multilaterálne obchodné rokovania - Bugárová, Judita
Skupina G8 by mala zohrať oveľa efektívnejšiu úlohu v oblasti multilaterálneho obchodu, v prvom rade v multilaterálnych obchodných rokovaniach. Autorka v príspevku rozanalyzovala vedúcu úlohu G7/8 počas Uruguajského kola a Rozvojového kola Doha. Výzvy a príležitosti, ktorým G8 čelilo počas summitu v roku 2004 v Sea Islande. G8 by malo poskytnúť oveľa efektívnejšie vodcovstvo v multilaterálnych rokovaniach.