Oblasti úpravy jednotlivých druhov medzinárodných investičných zmlúv - Lipková, Katarína, 1976-
Rôznorodosť a rastúci počet investičných zmlúv uzatváraných v posledných desiaťročiach a stupeň ich konzistentnosti vzhľadom na to, že sa do značnej miery prekrývajú. Spoločné črty a spoločné oblasti úpravy BITs (Bilateral Investment Treaties). Investičné nástroje OECD. Kódex liberalizácie pohybu kapitálu a Kódex liberalizácie pohybu služieb. Severoamerická dohoda o voľnom obchode - Nafta (The North American Free Trade Agreement). Dohody prijaté v rámci WTO.