Vzťahy Ruskej federácie a NATO - Eštvaník, Andrej
Pokusy o zlepšenie vzájomných vzťahov medzi Ruskou federáciou a NATO boli spočiatku málo úspešné. Situácia sa zmenila po nástupe Putina. V máji 2002 bola podpísaná zmluva o vytvorení "dvadsiatky", ktorou bola zakotvená spoločná vôľa Ruska a NATO riešiť spoločné problémy. Pozitívne kroky dopredu by sa mohli stať piliermi svetovej stability.