Národná ekonomika a zahraničné investície - Habánik, Jozef
Investície ako jeden z rozhodujúcich faktorov stabilného a udržateľného hospodárskeho rastu ekonomiky. Predstavujú motor rozvoja ekonomiky, za podmienky ich efektívnej alokácie. Priame zahraničné investície - vymedzenie pojmu. Slovensku nepomôžu investície do prosperujúcich podnikov, ale investície "na zelenej lúke", ktoré prinášajú efekty v zamestnanosti.