Postavenie jazykov vo svete - Hašková, Terézia
Autorka v stati poukazuje na rôzny vzťah k učeniu sa jazykov a všeobecne k vzdelaniu v rôznych častiach sveta (Ázia, Európa, Afrika Severná Amerika) a v štátoch na rôznom stupni rozvinutosti. U vyspelých štátov záujem o učenie cudzích jazykov klesá, u rozvojových a krátko vyspelých rastie.