Iracký ropný priemysel - Havlová, Katarína
Hospodárska situácia v Iraku. Iracký ropný priemysel - stručná história. Problémy irackých ropných polí. Obchodné zmluvy Iraku so zahraničnými ropnými spoločnosťami po páde Saddáma Husajna sa stali nejasné, prehlbuje sa neistota. Ropné zásoby by však Iraku mohli pomôcť stať sa jedným z najväčších exportérov ropy na svete.