Automatizácia výrobných systémov robotmi - Kumičáková, Darina
Poukázanie na niektoré aspekty automatizácie výrobných systémov robotmi, na vzťah "človek-robot-prostredie" a na trendy aplikácie robotov nových generácií. Automatizácia obsluhy konvenčnými robotmi - robotizácia. Aplikácie robotov novej generácie (Robot Assistants) na ručné pracoviská v rámci tzv. hybridnej automatizácie dáva predpoklady pružne zvládnuť požiadavky vyplývajúce zo zmien v procese výroby, súvisiacich najmä s variabilitou geometrie obrobkov (výrobkov) a funkčnosti výrobkov.