Charta základných práv Európskej únie, jej právny rámec a vecná dimenzia - Jančulová, Milica
Charta základných práv EÚ. Vývoj predchádzajúci prijatiu charty. Obsah a štruktúra charty. Kapitoly charty: dôstojnosť, osobné práva, rovnosť, solidarita, občianstvo, spravodlivosť, všeobecné ustanovenia upravujúce výklad a uplatňovanie charty. Vzťah únijnej ochrany základných práv a ochrany garantovanej Radou Európy. Prínos a význam charty.