Korupcia a zneužívanie systému sociálnej pomoci ako prejav nedemokratickej politickej kultúry - Surmánek, Štefan
Dôsledky korupcie na stave spoločnosti. Typy korupcie: inštitucionalizovaná, politická a systémová. Pozitívna diskriminácia a zneužívanie systému sociálnej pomoci.