Rozvoj znalostí a intelektuálního kapitálu podniku - Vetráková, Milota
Poukázanie na význam ľudských zdrojov pre prosperitu podniku a rozvoj jeho intelektuálneho kapitálu. Vymedzenie znalostí ľudí. Znalostný manažment sa stáva životnou nutnosťou technologického pokroku a významnou rozvojovou aktivitou. Schéma frmovania znalostí podniku. Rozvoj podnikovej inteligencie. Chápanie podnikovej inteligencie ako schopnosti podniku učiť sa zo skúseností a riešiť problémy na základe hľadania súvislostí, vrátane jeho prispôsobivosti, vyrovnať sa s meniacim okolím. Znamená to globálnu schopnosť podniku účelne konať, rozumne myslieť a dokázať sa vyrovnať s problémami na základe logických argumentov a emocionálnej orientácie.