Zákon o poskytovaní právnej pomoci osobám v materiálnej núdzi s komentárom - Horváth, Edmund
Zákon č. 327/2005 Z.z. o poskytovaní právnej pomoci osobám v materiálnej núdzi nadobudne účinnosť 1. 1. 2006. Účelom zákona je vytvoriť systém poskytovania právnej pomoci a zabezpečiť jej poskytovanie v rozsahu ustanovenom týmto zákonom fyzickým osobám, ktoré v dôsledku svojej materiálnej núdze nemôžu využívať právne služby na riadne uplatnenie a ochranu svojich práv.