Vývoj multilaterálneho obchodného systému po zlyhaní V. Ministerskej konferencie WTO v Kankúne - Línerová, Zuzana
Hlavný cieľ rokovaní v Kankúne. Príčiny neúspechu konferencie. Rokovania o ďalšej liberalizácii obchodu uviazli na mŕtvom bode. Podpora spusteniu nového kola rokovaní. V súčasnosti ide o najvážnejšiu krízu multilaterálneho obchodného systému od jeho počiatkov (v r. 1947). Vznikajú silné tendencie k bilaterálnym a regionálnym iniciatívam. Nevyhnutnosť komplexnej reformy WTO.