Environmentálna bezpečnosť - Sedlačko, Michal
Environmentálna bezpečnosť - prienik environmentálnych otázok a národnej bezpečnosti. Vymedzenie konceptu environmentálnej bezpečnosti. Národná bezpečnosť v kontexte životného prostredia. Zodpovednosť za zabezpečovanie environmentálnej bezpečnosti. Vzťah medzi trvalo udržateľným rozvojom a environmentálnou bezpečnosťou. Najdôležitejšie hrozby environmentálnej bezpečnosti v 21. storočí. Aralské jazero - ilustrácia problematiky.