Česká zahraniční politika 1993-2005 od "návratu do Evropy" k evropeizaci - Handl, Vladimír
Aktívne pôsobenie Českej republiky v Európskej únii. Predpoklady úspešnosti českej zahraničnej politiky. Efektívna koordinácia vonkajších vzťahov. Prvky novej zahraničnopolitickej agendy: agenda politiky v Európskej únii, bezpečnostná agenda, regionálne zameranie, otázky rozvoja a globalizácie.