Obchodná politika Európskej únie vo vzťahu k Ruskej federácii - Tomková, Beáta
Ekonomické a politické vzťahy EÚ a Ruska sú faktormi, ktoré v značnej miere ovplyvňujú formovanie politických vzťahov na európskom kontinente. Dohoda o partnerstve a spolupráci - upravuje vzájomné politické, ekonomické a kultúrne vzťahy medzi EÚ a Ruskom. Prínos rozšírenia EÚ pre ruskú ekonomiku. Dôležitá oblasť spolupráce - energetický dialóg. EÚ - najväčší obchodný partner Ruska. Nevyhnutnosť členstva Ruska vo WTO.