Peripetie vstupu Slovenska do NATO - Briška, František
Z histórie založenia NATO. Každá krajina sa snaží zabezpečiť si vlastnú bezpečnosť. Zmena situácie vo svete po rozpade bipolárneho sveta. Neschopnosť Slovenska zabezpečiť svoju bezpečnosť z vlastných zdrojov. Rozhodnutie slovenskej vlády pre vstup Slovenska do NATO. Čo môžeme očakávať od vstupu do NATO.