Vytváranie a fungovanie bezpečnostných systémov v súčasných medzinárodných vzťahoch - Škvrnda, František
Vzťah Slovenska k NATO. Problematika bezpečnostných systémov v súčasných medzinárodných vzťahoch. Nové chápanie bezpečnosti. Ontologický a metodologický pohľad na systémovosť v medzinárodných vzťahoch. Problematika bezpečnostných hrozieb (ohrození a rizík). Bezpečnostné záruky. Bezpečnostné výzvy.