Analýza Ekonomickej pridanej hodnoty a jej použitie pri hodnotení výkonnosti podnikov v Slovenskej republike - Vadovič, Matúš
Ekonomická pridaná hodnota /EVA/ - hodnota pridaná hospodárskou činnosťou podniku. Popis teoretických poznatkov uvádzaných v literatúre zaoberajúcej sa modelom s označením EVA. Možnosť aplikácie daného modelu v podmienkach SR. Pomocou ukazovateľa EVA je možné hodnotiť celkovú výkonnosť podniku, ako aj stanoviť jeho trhovú hodnotu.