HDP, spotreba, investície, obchod - Baláž, Vladimír
Prognóza ekonomického vývoja v krajine je dôležitá pre investorov. Prognózy sú založené na expertných odhadoch a na ekonometrických modeloch, ktoré vychádzajú z HDP, odhadoch inflácie a vývoja verejných financií. Zložky HDP: spotreba domácností, spotreba vlády, investície, saldo zahraničného obchodu. Prognóza pre SR. Prehľad hlavných ekonomických ukazovateľov štátov V4.