Durace závazků životní pojišťovny - Kořistka, Jan
Voľbou investičnej stratégie identifikáciou a riadením rizík, ktoré poisťovňa podstupuje a tiež spätnou kontrolou investičného procesu sa zaoberá riedenie aktív a pasív - asset liability management, ALM. Cielenie durácie je jednou zo základných metód ALM. Stanovenie durácie záväzkov životnej poisťovne pre použitie tejto metódy. Macauleyho durácia.