Slovensko - NATO - USA - Haas, Miloslav
Z histórie politickej situácie vo svete - rozpad Varšavskej zmluvy. Smer postsovietskej Európy na začiatku porevolučnej éry - návrat k hodnotám západu, odpútanie sa od východu. Krajiny, ktoré nabrali spomínaný smer vývoja. Motivácia jednotlivých krajín stať sa členom NATO. Postavenie USA po rozpade sovietskeho impéria. NATO a USA.