Geostratégia Ukrajiny - analýza predpokladov vstupu - Zacharčenko, Dimitrij
Spolupráca Ukrajiny a NATO. Rozvoj vzťahov osobitného partnerstva Ukrajina - NATO. Rozvoj praktickej spolupráce medzi Ukrajinou a NATO - otvorenie Centra informácií a dokumentácií NATO na Ukrajine v roku 1997 v Kyjeve, a v roku 1999 Office komunikácií NATO. NATO zatiaľ nezaujalo jednotné stanovisko vo vzťahu k Ukrajine.