Ozbrojené sily Slovenskej republiky a NATO - Kelemen, Miroslav
Po skončení studenej vojny v Európe sa podstatne znížila pravdepodobnosť vzniku globálnej vojny. Bezpečnostné riziká v Európe s možnosťou ich prerastania do ozbrojeného konfliktu. Prijatie dôležitých strategických dokumentov - Bezpečnostná stratégia Slovenskej republiky, Obranná stratégia Slovenskej republiky a Vojenská stratégia Slovenskej republiky. Nosným elementom uvedených dokumentov je integrácia SR do NATO.