Vývojové trendy vo svetovej ekonomike - globálne ekonomické riziká a možné vplyvy - Hniličan, Vladimír
Dynamika a vývojové trendy vo svetovej ekonomike, formovanie nových ekonomických nadnárodných zoskupení. Vplyv globalizácie na rozšírenie krízových situácií v jednotlivých krajinách. Členenie globálnych ekonomických rizík. Základné črty vývoja svetových ekonomických centier: Japonska, USA. Najvýznamnejšie globálne obchodné zoskupenia, globálne obchodné bloky. Proces globalizácie v bankovo-finančnej sfére a ďalších odvetviach