NATO v 21. storočí a medzinárodné organizácie - Grešš, Martin, 1978-
Charakteristika NATO a prijímanie rozhodnutí. Od skončenia "studenej vojny" sa objavuje problém rovnoprávnosti vzťahov medzi partnermi v NATO - európskymi a americkými. Od začiatku svojej existencie zažilo NATO viacero konfliktov záujmov v rôznych oblastiach. Aké by malo byť nové NATO v 21. storočí. Spolupráca NATO s medzinárodnými organizáciami - OBSE, OSN a Západoeurópskou úniou (ZEÚ).