Základné zásady daňového konania so súvisiacou judikatúrou - Beňová, Marcela
Zákon č. 511/0992 Zb. o správe daní a poplatkov upravuje základné zásady daňového konania - zásadu zákonnosti, objektívnej pravdy, úzkej súčinnosti správcu dane a účastníkov konania, hospodárnosti a rýchlosti konania, voľného hodnotenia dôkazov, neverejnosti konania, zachovania daňového tajomstva, oficiality, dispozičnú zásadu, zásadu neformálnosti konania, rovnosti procesného postavenia daňových subjektov, písomnosti. Odvodená zásada dvojstupňového konania. Každý je povinný zásady rešpektovať a dodržiavať.