Malé štáty ako špecifickí aktéri súčasných medzinárodných vzťahov - Škvrnda, František
Sociologické aspekty problematiky malých štátov v medzinárodných politických vzťahoch. Vymedzenie pojmu malý štát. Klasifikácia malých štátov: malé štáty, veľmi malé štáty, trpasličie štáty. Pozícia a rola malých štátov v súčasných medzinárodných vzťahoch.