Turecko a Chorvátsko na ceste do EÚ - Slovák, Kristian
Turecko a Chorvátsko ako problémoví kandidáti na vstup do Európskej únie. Nakoniec po dlhých rokovaniach dostali obidve krajiny zelenú. Proces vstupných rokovaní bude však prísny a dlhý, najmä s Tureckom. Rokovania s Tureckom majú trvať minimálne desať rokov. Turecko chce pokračovať v reformách. Rôzne názory členských krajín na vstup Turecka do EÚ. Hlavným problémom Chorvátska je vydanie vojnového zločinca Ante Gotovinu Haagu.