Kartelové právo a oblast pojišťovnictví (srovnání princípů právní úpravy ČR a EU) - Běhan, Petr
Zbližovanie práva ČR s komunitárnym právom ako dôležitá podmienka vstupu ČR do európskych spoločenských štruktúr. Stručné zhrnutie vývoja práva hospodárskej súťaže v ČR za posledné desaťročie - vplyv súťažných pravidiel ES na právnu úpravu ČR. Dohody medzi podnikmi narušujúce súťaž - zakázané dohody a ich typológia, výnimky zo zákazu dohôd medzi podnikmi, špeciálna úprava časti kartelového práva platná v sektore poisťovníctva - systém blokových výnimiek v ES a v ČR a jeho genéza v oblasti poisťovníctva.