Progresívne prístupy k meraniu práce v priemyselnej praxi - Dulina, Ľuboslav
Prístupy k meraniu práce v priemyselnej praxi. Metódy merania práce. Metódy vopred definovaných časov sú metódami nepriameho pozorovania. Základnou metódou vopred ddefinovaných časov je MTM (Method Time Measurement). V súčasnosti je niekoľko metód vopred definovaných časov, ktoré sa líšia obtiažnosťou použitia, presnosťou výsledku ale i podmienkami za ktorých je možno ich aplikovať. Charakteristika jednotlivých metód vopred definovaných časov, ich výhody a nevýhody.