Výrobní systém a automatizace - Růžička, Tomáš
Výrobným systémom vo všeobecnom poňatí sa môže nazvať všetko, čo transformuje vstupy na výstupy s určitou pridanou hodnotou. Prostredníctvom výrobného systému sa realizuje výrobný proces ako súhrn všetkých činností, ktorého cieľom je premena vstupov na výstupy podľa stanovených požiadaviek. Medzi základné prvky v tomto procese patrí materiál a informácie, ktoré sú caharakterizované materiálovým a informačným tokom. Usporiadanie výrobného profilu a materiálového toku. Organizačné usporiadanie a informačný tok. Automatizácia výrobného systému.