Zákon o konkurze a reštrukturalizácii s komentárom - Novotná, Jana
Zákon č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 353/2005 Z.z. Účelom zákona je umožniť kolektívne uspokojenie veriteľov dlžníka, ktorý je v úpadku, a to speňažením jeho majetku alebo vyriešením jeho majetkových pomerov iným spôsobom prijateľným pre veriteľov.. Zákon obmedzuje možnosť podania návrhu na vyhlásenie konkurzu každým veriteľom dlžníka. Zákon zvyšuje zodpovednosť správcu, má ambíciu odstrániť zdĺhavosť konkurzných konaní. Na záver je pripojený prehľad najdôležitejších úkonov, termínov, oprávnení a povinností, ktoré zákon č. 7/2005 Z.z. stanovuje pre činnosť súdu, veriteľov, správcu, predbežného správcu a dlžníka v priebehu konkurzného konania.