Cezhraničné zdaňovanie príjmov z úspor fyzických osôb vo vnútri EÚ - Luknárová - Kutišová, Dalila
Od 1. júla 2005 platí Smernica Rady EÚ č. 2003/48/ES o zdaňovaní príjmu z úspor v podobe výplaty úrokov.Cieľom smernice je skutočne zdaniť príjmy z úspor (úroky) fyzických osôb v tom členskom štáte EÚ, v ktorom je táto fyzická osoba daňovým rezidentom, a to podľa daňových predpisov tohto štátu. Pri tom je nevyhnutné zabezpečiť rozsiahlu výmenu informácií. Štáty, ktoré budú vykonávať automatickú výmenu informácií a štáty, ktoré budú zrážať daň pri zdroji príjmu. Uplatňovanie smernice v SR. Základné pojmy, ktoré definuje smernica. Prechodné obdobie. Zamedzenie dvojitého zdanenia.