Způsoby výpočtu cash flow životních pojištění - Janeček, Martin
Niektoré spôsoby modelovania finančných tokov (Cash flow, CF), špeciálne pre životné poistenie. K čomu slúži modelovanie budúceho CF, rôzne prístupy k modelovaniu CF. Výpočty založené na vývoji CF. Predpoklady, ktoré sú pre výpočet CF používané - podúmrtnosť, stornovosť, provízia, náklady, nárast poistných hodnôt, zhodnotenie finančného umiestnenia rezerv, úroková miera používaná pre diskontovanie CF. Príklad.