Využitie modelov DEA na hodnotenie efektívnosti - Vincová, Kristína
Sledovanie dosahovanej efektívnosti ako dôležitá činnosť firmy. Tri základné skupiny metód merania efektívnosti: pomerové ukazovatele, parametrické a neparametrické metódy. Meranie efektívnosti produkčných jednotiek. Hodnotenie efektívnosti prostredníctvom modelov DEA. Základné modely analýzy obalu dát: model CCR a BCC, model SBM a model super SBM. Grafický a numerický príklad.